Ekstremno slovensko II

Posted: december 8, 2015 in film, izobraževanje, splošno
Oznake: , , , , ,
Četrtek, 10. december // 18.00 // prostovoljni prispevek

ekstremno slovensko

Kratki filmi in videospoti:

1. Zarjavela medalja / 2014 / Jan Predan Zvonar
2. Matter – Dacho, Tunja, Levanael / Meduze / 2015 / Katarina Rešek
3. YOUR GAY THOUGHTS / Among the lull / 2015 / Katarina Rešek
4. Vezana / 2015 / Kristina Rešek
5. Fantje, kje ste / 2012 / Jelena Gavrilović
6. Igračka plačka (After Laughter Come Tears) / 2015 / Ana Trebše

Zarjavela medalja

rđava medalja2014, režija: Jan Predan Zvonar, Srbija/Slovenija

Mlad srbski poročnik Tujske Legije se vrne v svoje rodno mesto iz Avganistana, kjer je bil priča incidentu, v katerem je nastradal njegov soborec. Toda doma ni vse tako kot izgleda.

Rojen 7.7.1991 v Mariboru je Jan Predan Zvonar od zgodnjega otroštva pokazal zanimanje za gibljive slike. Svojo strast do filma je razvil že pri dveh letih, ko je prvič v kinu pogledal Jurski park. Pri desetih letih se je z družino preselil v Trst, kjer je pri štirinajstih posnel svoj prvi kratki film z naslovom Prostovoljec, za katerega je prejel posebno nagrado na Mittelteatru v Čedadu, Italiji. Naslednje leto je posnel kratek film o fantu invalidu, ki igra harmoniko, z naslovom Zven življenja (2006) za katerega je prejel 3. nagrado gledališča Verdi v sklopu regionalnega natečaja Mladi in glasba. Gimnazijo je nadaljeval v Mariboru, kjer je nadaljeval s snemanjem kratkih filmov, pri čemer so mu pomagali prijatelji iz šole. Za enega od njih z naslovom Uganka (2010) je prejel Prešernovo nagrado Prve gimnazije Maribor. Leta 2010 je vpisal filmsko režijo na Akademiji umetnosti Beograd. S 30-sekundnim filmčkom Ženska v krizi (2011) je prejel 2. nagrado Beograjskega ženskega sklada. V prvem študijskem letu je posnel kratki film, triler z naslovom Rokada (2011), naslednje leto melodramo Osmeh Matadora (2012). Tretji letnik je zabeležil s kratkim filmom Zarjavela medalja (2013) o Srbu, pripadniku tujske legije v Afganistanu, ki se vrne v rojstno mesto. Film je bil leta 2014 sprejet na Kanskem festivalu v kotičku kratkih filmov (Short Film Corner). Spomladi je pripravil spoj videa in glasbe z naslovom Light Music s prijateljem saksofonistom. Kot sveži diplomiranec s kratkim filmom Sprožilec (2015) išče svoj prostor v svetu glasbenih spotov in filmskih projektov.

Matter: Meduze

matter meduze

2015, režija : Katarina Rešek, Slovenija

link: https://www.youtube.com/watch?v=o2Xrxv1Mz3A

YOUR GAY THOUGHTS : Among The lull

2015, režija: Katarina Rešek, Slovenija

Katarina Rešek, rojena 1991, je zaključila študij filmske in TV režije na AGRFT. Poleg filma se ukvarja tudi z glasbo in je idejni vodja benda NAPRAVI MI DETE.

Izbrana filmografija:
– Matter: Meduze, 2015
– Palma, 2015
– Plavanje (Swimming), 2014
– Pijana nevesta (Drunken Bride), 2013
– Moje ime je Ogledalo (My name is Mirror), 2013
– Zid (Wall), 2012

Vezana

vezana

2015, režija: Kristina Rešek, Srbija/Slovenija

Fantje, kje ste

fantje, kje ste

2012, režija: Jelena Gavrilović, Srbija

Čeprav še vedno ni prepričana, ali je to prava stvar za njo, je Lena sprejela odločitev.

Jelena Gavrilović se je rodila leta 1990 v Beogradu. Trenutno štrudira filmsko in TV režijo na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Njen film – Fantje, kje ste – je bil predvajan na številnih mednarodnih filmskih festivalih in prejel več nagrad, med drugimi Srebrno jajce Kustendorf 2012 in Best Short Film nagrado na GoEast Wiesbadnu. Njen naslednji film, Something Sweet, je nastal v sklopu Sarajevo mesto filma.

Filmografija:
– Jaz nisem tvoj prijatelj (2013),
– Something Sweet (2012)
– Fantje, kje ste (2011),
– Bibi (2011),
– Po premieri (2013).

Leta 2013 je režirala 26 epizod prve balkanske spletne serije, ki se imenuje “SamoKazem”, ki je bila nominiran za International Press Academy award (Satellite award) v Hollywoodu, v kategoriji Original new format.

Igračka plačka (After Laughter Come Tears)

igračka

2015, režija: Ana Trebše, Srbija/Slovenija

Ana Trebše (Ljubljana, 1992) se je leta 2012 vpisala na študij filmske in televizijske režije na FDU v Beogradu. Snema kratke igrane filme. Na hrvaškem otoku Kaprije snema dokumentarni film Dolce vita, ki bo končan do konca leta. Rada ima naravni pomarančni sok, road tripe in kampiranje.

Izbrana filmografija:

– Igračka plačka (After Laughter Come Tears), 2015
– Vozel (Čvor/Knot), 2015
– Razgovor (Talk), 2014
– Zablude, 2014

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s