Dijaški abonma JESEN2012

Zavod Udarnik je za vse dijake do izteka letošnjega leta pripravil prav poseben dijaški abonma JESEN2012, v sklopu katerega ponujamo ogled kar šestih odličnih naslovov domačih in tujih filmskih mojstrov.

Čeprav je Oktober mesec, v katerem se narava že pripravlja na počitek,smo v kinu Udarnik pripravljeni na vse prej kot to. 16. Oktobra pričnemo z izvajanjem filmskega srednješolskega abonmaja. Preganjajoč enoličnost, so žarni raznovrstni. Žalost, veselje, smeh, groza in radost vas bodo spremljali ob gledanju filmskih mojstrovin in jadranju po filmski fantaziji. Abonma bomo otvorili z filmom In Bruges, komično dramo, obarvano v jesenskemu duhu. Nadalnje se bodo zvrstili filmi  nekaterih svetovno znanih filmskih producentov, (Roman Polanski) in igralcev (Christoph Waltz), z namenom, da približamo filmsko kulturo mladim in jih morda zapolnimo s tistim koščkom, ki ga v življenju še niso našli. Skratka, če ste filmski entuzijasti in ljubitelji filma, ali pa zgolj radi gledate filme za sprostitev, vemo, da vas abonma in nabor filmov nebo pustil ravnodušne in nezadovoljne. Odločite se za nekaj novega in svežega s čimer si boste popestrili vsaj dva dneva v mesecu. Odločite se za naš abonma.

Vaš, kino Udarnik.

***

cena abonmaja: 15 eur

Na abonma se lahko naročite na rene.puhar@udarnik.eu.

Plačilo abonmaja opravite pred prvo projekcijo, 16. oktobra, ali pred drugo projekcijo 23. oktobra.

Ogled filmov je možen tudi brez dijaškega abonmaja. Cena vstopnice: 4 evre / 3 za dijake, študente in upokojence.

***

torek // 16. in 23. oktober // 18:00

Morilca na kolektivca (In Brugges)

Velika Britanija, 2008, Martin McDonagh, 107 min

Ponesrečena naloga prisili morilca Raya in Kena, da si vzameta krajši oddih v starodavnem belgijskem mestu. Na žalost je dolgočasno mesto zadnji kraj, kjer bi Ray želel preživeti božične praznike, med tem ko se Ken vživi v vlogo turista. Toda med čakanjem na ukaze šefa iz Londona se zapleteta v številne nenavadne avanture z domačini, pritlikavim ameriškim igralcem, nizozemsko prostitutko, preprodajalko mamil in drugimi sumljivimi osebami, kar nenavadno dogodivščino spremeni v boj na življenje in smrt.

***

torek // 30. oktober // 18:00

Persepolis

Francija, 2007, Marjane Satrapi, Vincent Parannaud, 95 min

Teheran leta 1978. Osemletna Marjane sanja o tem, da bo kot bodoča prerokinja rešila svet. Odrašča z naprednima staršema in ljubečo babico, v družbi katerih pozorno spremlja padec šahovega brutalnega režima. Ustanovitev nove Islamske republike napoveduje dobo »varuhov revolucije«, ki nadzorujejo vedenje prebivalcev. Marjane si mora zdaj zakrivati obraz, njene sanje o revoluciji pa postajajo še močnejše. V vojni proti Iraku na mesto padajo bombe, začne se pomanjkanje, ljudje izginjajo, represija je vsak dan hujša. Marjane je vse bolj uporniška, zato jo starši pošljejo v Avstrijo, kjer pri štirinajstih spozna povsem drugačno »revolucijo«: puberteto, svobodo in ljubezen, a tudi grenak okus življenja v tuji državi.

***

torek // 13. november // 18:00

Izlet

Slovenija, 2011, Nejc Gazvoda, 85 min

Mladi vojak Gregor se po vrnitvi iz misije v tujini skupaj z najboljšim prijateljem Andrejem in razposajeno Živo odpravi na nekajdnevni izlet. Med vožnjo se počasi razkrivajo njihova razmišljanja, strahovi in strasti, od Gregorjevega soočanja z grozotami vojne in Živinih skritih ljubezenskih čustev do Andrejeve uporniške osamljenosti. Na festivalu slovenskega filma je Izlet prejel 5 nagrad Vesna za najboljši scenarij, glavnega igralca in igralko, glasbo in montažo.

***

torek // 27. november // 18:00

Masaker

Francija, 2011, Roman Polanski, 80 min

Režiser filmov Pisatelj v senci in Pianist predstavlja družinsko zgodbo o soočenju različnih človeških nazorov in vrednot. Nasilni spor dveh otrok povzroči, da se njuni starši sestanejo v newyorškem stanovanju. Sprva zelo zadržan in civiliziran pogovor se počasi prevesi v napeta obtoževanja, s pomočjo alkohola pa popustijo vse običajne družbene zavore. Prepir nepričakovano razkrije njihove osebne in zakonske težave ter povzroči neusmiljen verbalni masaker najglobljih misli in čustev.

***

kadarkoli 10.-16.12

projekcija po izbiri na Festivalu Animateka 2012

Festival Animateka je mednarodni festival animiranega filma, ki se bo v Kinu Udarnik odvijal  od 10.-16. decembra. V okviru dijaškega abonmaja JESEN 2012, si boste lahko izbrali film oziroma projekcijo po vaši izbiri. Program festivala bo objavljen do 15. oktobra 2012, našli ga boste na www.filmsko.org.

***

torek // 18 december // 18:00

Pisma sv. Nikolaju

Poljska, 2011, Mitja Okorn, 116 min

Slovenski režiser mladostne uporniške komedije Tu pa tam se vrača na velika platna z božično romanco, v kateri z obilico zabavnih prigod združi zgodbe številnih zelo različnih ljudi v Varšavi. Razočarani policist se skuša pobotati z odtujeno družino, radijski voditelj s pomočjo navihanega sina išče novo ljubezen, razuzdani bahač v božičkovem kostumu lovi mladega tatiča, urejeni poslovnež pa priskoči na pomoč osiroteli deklici. Drobna naključja in kanček božičnega čudeža združijo njihove usode v nepozabno zgodbo o upanju in ljubezni.

***

cena abonmaja: 15 eur

Na abonma se lahko naročite na rene.puhar@udarnik.eu.

Plačilo abonmaja opravite pred prvo projekcijo, 16. oktobra, ali pred drugo projekcijo 23. oktobra.

Ogled filmov je možen tudi brez dijaškega abonmaja. Cena vstopnice: 4 evre / 3 za dijake, študente in upokojence.

Komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s