FILMSKI CIKLI

Filmski program Zavoda Udarnik celovito povezujemo s kontinuiranimi filmskimi cikli. Skozi njih raziskujemo posamezne filmske žanre, se spogledujemo z legendarnimi režiserji in iščemo skrite zaklate pozabljenih dni. Raziskujemo socialne problematike in se navdušujemo nad človeškimi podvigi telesa in duha. Maratonsko si ogledujemo in pikolovsko analiziramo. Podajte se z nami v čudoviti svet kinematografije in pokukajte za in onstran tančice Holywooda ter se prepustite harmoniji slik in zvokov.

Dokumentarni ponedeljki

Radi spoznavate novosti in ste lačni vsakega zanimivega podatka, ki ga lahko najdete? Vas zanimajo nevsakdanje perspektive na vsakdanje stvari in izjemne zgodbe o izjemnih dogodkih? Ste socialno kritični in politično nekorektni? Potem so dokumentarni ponedeljki kot nalašč za potešitev apetita po informacijah in mnenjih, po modrosti in ustvarjalnosti. Prepričajte se sami…

Gorniški film

Filmski cikel namenjen ljubiteljem gora in visokih strmin, dih-jemajočih razgledov, zasneženih pobočij in ekstremnih podvigov.

Selektor programa: Silvo Karo, direktor Mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale, v sodelovanju s programsko ekipo kina Udarnik

Iluminated (Osvetljeni)

Plesna Izba Maribor in kino Udarnik vam v sodelovanju prinašata serijo plesnih filmov, združenih pod skupnim imenom Iluminated (Osvetljeni). Dvanajst izbranih filmskih poslastic si bo mogoče na velikem platnu ogledati vsak tretji petek v mesecu. Izkusite edinstveno mešanico klasičnih in modernih filmskih del, ki ji bodo sledile diskusije in okrogle mize, družabni dogodki ter prijeto druženje, ki Vam bo polepšalo petkove večere in noči

Roza kino

V Udarniku ob filmih zgolj ne uživamo, temveč skozi njih širimo naše intelektualne, socialne in emocionalne horizonte. Postajamo boljše družbene entitete in pomagamo graditi strpnejšo družbo. Eden vidnih prispevkov k temu stremenju je tudi cikel gejevskih in lezbičnih filmov Roza kino, ki vam bo v rednih presledkih prinašal vpogled v enakospolno usmerjeno filmografijo Vabljeni vsi!

Cinema Feministe

Iz zakladnice spletne platforme ArtFem.TV Vam Udarnik v sodelovanju s fundacijo son:DA in kuratorko Evelin Stermitz prinaša mesečne selekcije videov in filmov s področja feministične umetnosti.

Filmski maratoni

S filmskimi maratoni se podajamo v življenja in duše filmofilov ter prinašamo serije odličnih filmov, ki si jih bo mogoče ogledati v neposrednem zaporedju. Tematsko usmerjeni, ustvarjalno dovršeni in duševno nasitni, bodo ti maratoni namenjeni vse, ki se upajo opisati kot pravi ljubitelji kakovostnega filma.

Multikulti

Multikulti so večeri fotografij, umetnosti kulinarike, dokumentarnega filma in glasbe iz različnih koncev sveta. Multikulturalnost Maribora v Udarniku zaživi v dialogu s prebivalci, lokalnimi umetniki, tujci, predstavniki različnih manjšin in posamezniki, ki jih zanimajo drugačni izkazi kulture. Multikulti gradi mostove medkulturnega dialoga z daljnimi deželami drugačnih kulturnih ozadij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s