Premiera: Male Kline / DREAMLAB: COMMUNITAS

Posted: 6 novembra, 2013 in uprizoritvena umetnost
Oznake: , , , , , ,
Petek, 8.11., 18:00  //  Vetrinjski dvorec – gledališka dvorana

Male Kline/DREAMLAB: COMMUNITAS

IMPROVIZACIJSKI PROJEKT, KI RAZISKUJE POTENCIALNOST SKUPNOSTI
SKOZI PRAKSO SKUPNEGA SANJANJA  

 

mala-slika-premiera

 

COMMUNITAS je orakeljski stroj. Je serija performativnih eksperimentov, ki na različnih lokacijah in v različnih performativnih postavitvah razvijajo prakso kolektivnega sanjanja. Kolektivno sanjanje temelji na protokolih odpiranja, procesiranja in uprizarjanja sanj gledalcev. Izvorno sanjsko gradivo proži proces kompozicije v realnem času. Performativna materija nastaja kot odgovor na vprašanje sanj. COMMUNITAS je procesna performativna struktura, ki omogoča, da se communitas razodeva kot prostor neke druge ekologije povezanoti. COMMUNITAS je splet dejanskih in možnih perspektiv.COMMUNITAS ni enost in identiteta, temveč prostor razlik.

 *DREAMLAB je mobilni laboratorij za raziskavo in razvoj dela z imaginacijo in sanjskim telesom v kontekstu scenskih umetnosti. Deluje kot mobilna eksperimentalna platforma, kjer se umetniki srečujejo v različnih zasedbah in kontekstih. Na različnih lokacijah raziskujejo in razvijajo različne performativni pristope, prakse in metode, ki temeljijo na aktivaciji potenciala imaginacije v njenem odnosu do telesa. Tako razvijajo performativni mediji za drugačno proizvodnjo relacionalnosti, ustvarjalnosti in vednosti. Kolektivni formati dela in izmenjave omogočajo vmestnosti, da postane dostopna kot prostor še nemišljenih možnosti, inteligence in ustvarjalnosti.

 

Koncept, uprizoritev: Mala Kline
Performans: Loup Abramovici, Anja Borenšek, Matthew Day, Tomislav Feller, Gustaf Iziamo, Jasmina Križaj, Roberta Milivoj, Rhiannon Newton, Anna Nowicka, Nataša Živkovič
Prostor, fotografija, oblikovanje: Petra Veber 
Izvršna produkcija: Žiga Predan

 

Javni prikazi: Nagib Festival (30/8, 5/9/2013), Perforacije/Ganz Novi Festival (18/9/2013), Brisbane Powerhouse (10/10/2013), Zavod Udarnik – Vetrinjski dvorec (8/11/2013 – premiera)

 

Podpora: Ministrstvo za kulturo Slovenije, Mestna občina Maribor

Produkcija: Mercedes Klein

Koprodukcija: KINK KONG / Pekinpah, Zavod Udarnik, Nagib Festival, Studentski Centar – Kultura promjene &TD, Domino, Brisbane Powerhouse, Project Funds Australia, Narodni dom Maribor, Ustanova Fundacija Sonda.

Komentiraj