Valentinov koncert pred Valentinovim: Stray Dogg

Posted: 9 februarja, 2015 in avdiovizualno
Oznake: , , , ,

plakat stray doggPetek, 13. februar ob 22.00

Ker za vas in naše LGBT prijatelje v soboto pripravljamo noro pustno zabavo Rainbow Dance Party, bomo Valentinovo za vse zaljubljence in tiste, ki bi to radi šele postali, praznovali dan prej. Tokrat nam bo zaigrala beograjska skupina Stray Dogg. Doslej je objavila dva studijska albuma (“Almost” in “Fire’s Never Wrong”), za letošnje leto pa je že pripravljen tretji, tako da se lahko nadejamo tako preteklih uspešnic kot svežega materiala.

Vstopnina: 5 €

(V vstopnico je vključen študentski filmski program Udarnik X AGRFT ob 19.00)

Bend je do zdaj odigral že okrog 100 koncertov, oder pa so doslej delili že s tako poznanimi glasbeniki, kot so: Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus … Stray Dogg je iniciiral Americana Night Festival, ki je bil lani drugič izveden v Domu omladine v Beogradu v sodelovanju z ameriškim veleposlaništvom. Lani so prvič nastopili tudi na glavnem odru festivala Exit v Novem Sadu, pa tudi na kotorskem SeaRock festivalu v družbi kultnega dvojca Howe Gelb in Dan Stuart.

stray

Pojavljali so se na številnih lokalnih in regionalnih kompilacijah, eno od novih pesmi “What Could Have Been” pa so donirali tudi za kampanjo “65+: Stari niso stvari”. Na drugem studijskem albumu smo si gotovo najbolj zapomnili pesem “Time”, na kateri gostuje genialni Devendra Banhart in katere spot je doslej zabeležil že 180 000 ogledov …

Več na: http://straydogg.bandcamp.com/

Komentiraj